Skip to main content

Warme bestemmingen in oktober?

Ieder jaar gaan er erg veel Nederlanders naar het buitenland toe voor hun welverdiende vakantie. Er zijn altijd een groep personen die pas later naar hun vakantiebestemming afreizen. Meestal heeft dit met het werk of met school te maken.  Zo is de maand oktober nog best wel druk voor de mensen die in deze maand vertrekken.  In Nederland is het toch niet echt lekker weer in deze maand, dan kun je dus net zo gewoon die biezen pakken. Voor een zonvakantie in oktober kun je naar de onderstaande landen en plaatsen toe.

Side

Dit is een enorm bekende badplaats bij de Middellandse zee. De Turkse badplaats staat erg goed te boek, veel mensen hebben hier dan ook een appartement waar ze al jaren komen. De wateren rondom Turkije zijn perfect om in te duiken en te snorkelen. In de maand oktober is het meestal overdag 30 graden, beter vakantie weer kun je zowat niet krijgen!

Rhodos

Dit Griekse eilandje ligt nog best dicht bij huis, zo hoef je ook niet zo lang op reis te zijn. Met het vliegtuig ben je er al helemaal vlug.  Op Kos kun je helemaal genieten van de Griekse cultuur, de diverse stranden en het smakelijke Griekse eten zorgen voor de ideale vakantieformule. Er zijn een hoop toeristen, maar dit heb is nu eenmaal bij iedere badplaats.  In de maand oktober is heel erg warm, ongeveer 33 graden. Het is dus de beste plek om in de zon te zitten!

El Gouda

Ook dit is een badplaats gelegen aan de Rode zee, een van de vele die je er kan vinden. Het enige waar El Gouda echt een nummer een in is, is de luxe en de rijkdom Je moet dan denken aan de grootste hotels, heerlijke diners en mooie winkelstraten. Dit is dus voor de mensen die houden van een plats waar het heerlijk relaxed is, zo kun je weer wat nieuwe energie opdoen. Meestal wordt het in oktober 32 graden gemiddeld, neem je zwembroek dus maar mee.

Gambia

In Gambia is het in de maand oktober van alle plaatsen wel de plek waar de zon het meest schijnt, geweldig dus voor de mensen die echt fan zijn van de hitte. Normaal gesproken wordt op een dag 34 graden, dit valt nog wel eens hoger uit. Langs de kust zie je veel resorts en hotels, hier heb je alles wat je maar nodig hebt om jouw vakantie helemaal naar wens re maken. Zo kun je hier vaak onbeperkt dineren en drinken,  zwemmen en gebruik maken van alle onderdelen van het resort. De beste plek voor een vakantie waarin je niets zelf hoeft te doen!