Skip to main content

Waar is het warm in augustus?

Meestal kun je wel in Nederland een korte broek aan in de maand augustus. De zon schijnt best wel vaak en het is niet echt bepaald koud. Alleen heb je Nederland na een tijdje ook wel gezien, misschien heb jij dus wel behoefte aan een vakantie in het buitenland. Meestal is het daar nog net iets warmer, daar kun je vaak ook nog beter zwemmen dan hier. De vraag die alleen elke keer weer ter sprake komt, waar is het warm in augustus? Dat hebben we voor jou uitgezocht, lees dus snel verder om achter de beste vakantie bestemmingen te komen!

Kreta

Kreta is een populair vakantie eiland, vooral onder de Nederlanders. Elk jaar zit dit stukje land in Griekenland weer vol met mensen. Je kunt hier heel makkelijk een appartement, resort of hotel kamer huren. Een appartement is wel fijn voor de mensen die van ruimte houden, ook krijg je dan het meeste mee van Griekse mensen en tradities. Uiteraard kun je perfect zwemmen aan de kust, de mooie stranden zijn wat Griekenland zo bijzonder maakt. Als je gaat, kies dan voor augustus. Meestal is het hier dan 28 graden gemiddeld.

Azoren

De Azoren eilanden liggen rondom het Portugese vasteland. Het leuke van deze eilanden is dat je nog een beetje rust kan vinden, je zal hier geen groepen Japanners met camera’s zien. Hierdoor krijgt het geheel een erg authentieke sfeer, zo leer je het beste de cultuur kennen. Door de wind afkomstig van zee kan het iets frisser aanvoelen , meestal wordt het gemiddeld 22 graden. Maar dit is natuurlijk helemaal geen verkeerde vakantie temperatuur.

La Palma

La Palma is een groot eiland rond de Atlantisch oceaan. Het is een van de eilanden die bekend staat de vele strandjes en het prachtige landschap. Dit zorgt voor een echte oase van rust, heerlijk om even alle stres van je af e zetten. Je vindt er niet zo veel steden en het toerisme is ook niet echt groot geworden.  Zeker een aanrader voor degene die van er komt voor de ontspanning in de maand augustus. Het weer is er ook helemaal super, in augustus wordt het meestal 29 graden op het heetst van de dag.

Sicilië

Veel mensen kennen het gebied Sicilië van films over Don Corleone, de Godfather. Dat is dan ook wel erg leuk als je hier heen gaat, een echte golf van nostalgie voor die maffia films. Op Sicilië zijn er een veel gezellige dorpjes en stadjes, je hoeft je geen seconde te vervelen. Vaak kun je hier lekker een glaasje drinken , de Italiaanse wijnen staan namelijk bekend als erg goed.. Mocht je in het zonnetje willen liggen dan moet je wel even zonnebrand meenemen, het is in deze maand 30 graden gemiddeld op het heetst van de dag.