Skip to main content

Waar is het warm in december?

De maand december is bij ons echt een wintermaand. Je hebt tenslotte net Kerst en Sinterklaas achter de rug. De zon die is al maanden niet meer te bekennen. Vandaar dat het handig kan zijn om er eens op uit te gaan, er zijn namelijk altijd wel plekken waar het wel warm is in december. We willen jou op weg helpen, daarom hebben wij het antwoord voor jou op de vraag; “Waar is het warm in december?”

Jamaica

Jamaica is hét land wat veel toeristen kennen van de cannabis en de reggae sfeer, dit is alleen niet een passend beeld. Je ziet hier inderdaad wel veel van als je er bent, maar er is veel meer wat je kunt doen in dit schitterende land aan de kust. Zo kun je diverse tochten wandelen door de vele regenwouden, je kunt gaan klimmen in de bergen en het is mogelijk om te leren duiken. De zee is er ontzettend helder en je kunt er verschillende soorten zeedieren vinden, erg mooi om ze allemaal te spotten tijdens het snorkelen. Het weer is ook nog eens geweldig, ongeveer 30 graden per dag.

Gambia

Gambia is verbazingwekkend genoeg een van de meest bezochte landen van Afrika. Dit Afrikaanse land wat ligt aan de westkust is al jaren een enorm bekende vakantiebestemming. Er zijn veel resorts langs de kust, deze zitten altijd weer vol met mensen van over heel de wereld. Het mooie van Gambia is natuurlijk het prachtige landschap. In december is het aardig warm, overdag wordt het al snel een graad of 33. Ideaal weer voor een vakantie in de zon.

Albufeira

Albufeira is niet voor niets een echte jongeren stad, dit kun je wel zien aan de vele clubs en cafés die je op het eiland vindt in de stad. Het grote pluspunt van Albufeira in de maand december is dat het vrij rustig is. De clubs zijn nog altijd open, het is er alleen iets minder vol. Natuurlijk kun je ook geweldig zwemmen hier, je zit tenslotte pal aan zee. Het is in deze maand meestal 19 graden, in de zon kan het nog iets warmer voelen. Voor de jeugd is dit de place to be!

Miami

Iedereen heeft wel eens van Miami gehoord. Veel films spelen zich af in deze stad aan zee, de pier is een boegbeeld voor de oostkust. Miami is een enorme stad, je hebt er dus wel even de tijd nodig om alles te zien. In het centrum van de stad kun je iets eten de grote aantallen eettentjes die je daar kunt vinden. Er is een speciale Cubaanse wijk, bekend om de vele soorten broodjes. Een andere reden om hier voor te kiezen is natuurlijk het weer, 27 graden is perfect weer voor het strand.