Skip to main content

Waar is het warm in juni

In juni is het bij ons in Nederland over het algemeen ook wel warm, maar niet iedereen heeft zin om hier in Nederland op een weiland te gaan staan. Mensen willen ook wel eens weg, de wereld verkennen. De vraag is alleen, waar is het warm in juni? Wat zijn de plekken waar ik heen kan gaan? Dit hebben we voor jou even allemaal onderzocht, hieronder vind je alle plaatsen, plekken en steden waar je zonder problemen zon zal vinden in juni.

Costa del Sol

Deze prachtige plek in de buurt van Spanje is zorgt ieder jaar weer voor een enorm grote stroom aan toeristen. Je kunt er echt heerlijk zwemmen, daarnaast is het stadje erg gezellig. Zo is er iedere zaterdag markt bij de dorpjes in de buurt , zo hebben ze hier altijd kraampjes met plaatselijke hapjes Daarnaast kun je natuurlijk goed zwemmen, je zit immers aan het water. Wist je dat het hier in juni meestal 30 graden is? Dat moet toch wel warm genoeg zijn voor een vakantie in juni.

Samos

Dit eiland in de Griekse wateren ken je misschien nog niet zo goed als ze andere eilanden in de buurt. De meeste mensen gaan kiezen meestal voor Rhodos of een ander eiland,  maar Samos is ook gewoon een van de mooiere plekken hier in de buurt. Je kunt hier heel simpel de Griekse cultuur herkennen, drink een heerlijk glaasje Ouzo op het terras. Dit is de traditionele borrel uit Griekenland, je moet wel van anijs houden. Ook hier is het heerlijk warm in juni, meestal is het rond de 31 graden. Zonnebrand is dus aangeraden.

Azoren

De Azoren eilanden liggen in de Portugese wateren. Wat vooral zo bijzonder is aan deze eilanden is de omgeving en het uitzicht. Ook is het erg nog erg rustig,  de eilanden zijn namelijk niet overspoeld allerlei buitenlanders en toeristen. Je kunt hier terecht voor een zon en zee ervaring, je bent immers omgeven met het strand en het water. Door de zeewind voelt het iets frisser aan dan op het vasteland. Gemiddeld is het hier 23 graden op een normale dag. Maar dit is nog altijd meer dan de temperatuur bij in Nederland in juni.

Sicilië

Veel mensen kennen Sicilië van alle maffia films, maar het eiland heeft natuurlijk veel meer te dan een beetje nostalgie. Het landschap is adembenemend, je ziet hier vele soorten Italiaanse wijngaarden. Op Sicilië kun je ook prima naar de steden toe, ieder stadje heeft weer zijn eigen mooie uitstraling. Uiteraard kun je op Sicilië heerlijk uit eten gaan,  de Italiaanse keuken is niet voor niets ontzettend lekker.  Ga dus voor een traditionele pizza margarita of bestel de pasta.

Malaga

Deze keer geen eiland, maar wel een plek waar de zon schijnt in juni. Malaga is één van de grootste steden in Spanje. Niet zo groot als Barcelona of Madrid, maar hierdoor is het wel mooi wat rustiger. In het centrum van de stad is erg veel te doen. Zo kun je hier heerlijk shoppen, je kunt perfect eten in de stad en er zijn genoeg terrasjes waar ze altijd wel wat lekkers te drinken hebben. Meestal is het gemiddeld 25 graden, perfect weer dus om de stad te verkennen!