Skip to main content

Waar is het warm in mei?

De maand mei is een maand met altijd wel een lekker zonnetje. Het is meestal best warm, de wolken zijn er niet meer, gewoon prima lente weer. Tenminste dat zou je zeggen, het is echter niet altijd zo dat de maand mei ook echt warm is. Er zijn jaren dat niet bepaald droog is, in deze periodes heb je dan ook wel een beetje zin in een warm land. De vraag die altijd gesteld moet worden is, ‘waar moet ik dan heen gaan voor een vakantie in de maand mei’. Wij hebben voor jou hieronder alle opties op een rijtje gezet, je hoeft alleen nog maar een keuze te maken

Curaçao

Curaçao is voor de Nederlanders echt een van de beste plekken om heen te gaan. Dit is op zich best wel logisch, je kunt er namelijk als Nederlander gewoon je eigen taal spreken. Daarnaast is het er altijd wel zonnige, iets wat toch wel belangrijk is voor een vakantie. Daar komt ook nog bij dat het in mei al snel 33 graden is, beter vakantie weer is er bijna niet! Curaçao is dus de perfecte keuze voor mensen die van zon, zee en strand houden.

Rhodos

Dit Griekse eiland is iets minder bekend, maar zeker niet minder mooi. Dat is dan ook gelijk zo mooi, op Rhodos is het nog best rustig in deze maand. Je kunt echt ideaal zwemmen op een van de vele diverse strandjes. Elk strandje heeft zo zijn eigen authentiek charme, de een heeft een ontzettend mooi strand en de ander heeft rotsen in het water waar je vanaf kunt duiken. Er is dus genoeg wat je kunt doen op deze vakantie bestemming. Een tip is te vertrekken in mei, het wordt er dan meestal 30 graden in de middag.

Tenerife

Tenerife is een erg mooi eiland in het Caribisch gebied. Wel een beetje druk, je ziet dit wel aan de vele resorts langs de kust. Op Tenerife zijn dan ook veel mensen te vinden. Je kunt door de vele hotels hier helemaal genieten, bijna alles is all inclusive. Onbeperkt eten en drinken is altijd beschikbaar, zwembaden om in te badderen zijn overal te vinden en er zijn genoeg plekken om veel in de zon liggen. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen. Mocht je nog niet overtuig zijn,  in de maand mei is het 31 graden. Zo heb je die zon waar je al die tijd naar verlangt

El gouna

Deze badplaats in Egypte heeft alles, je kunt er alles vinden wat zorgt voor een goede vakantie. Je kunt een plekje boeken in de vele appartementen. Zo heb je net even iets meer ruimte. Of kies voor een mooi resort als je iets meer een fan bent van luxe e gemak. Als je in de maand mei gaat dan moet je rekening houden met het zonnetje, het is dan al snel 34 graden op een gemiddelde dag..