Skip to main content

Waar is het warm in oktober?

Ieder jaar gaan duizenden Nederlanders op reis in de zomervakantie. Er zijn allen ook nog aardig wat   mensen die pas later de spullen inpakken en afreizen naar het buitenland. Meestal heeft dit met de planning te maken. Zo is de maand oktober nog altijd relatief drukke periode voor de mensen op vakantie.  In Nederland is het dan niet echt warm in oktober, dan kun je dus net zo goed op vakantie gaan. Voor een zonvakantie in oktober zou je naar deze plaatsten kunnen afreizen.

El Gouna

Dit is een ontzettend populaire badplaats aan de Rode Zee. Ieder jaar gaan er veel toeristen naar deze plaats om onder de Afrikaanse zon te zonnen, zwemmen en te genieten. De Rode Zee is een zee die bekend is geworden door het feit dat je er geweldig kan snorkelen. In de maand oktober is het meestal overdag 30 graden, perfect weer dus om op vakantie te gaan!

Kos

Dit Griekse eilandje ligt wat minder ver weg dan Afrika, het grote pluspunt hiervan is dat je niet zo lang op reis hoeft te zijn. Op Kos kun je helemaal genieten en ontspannen, de diverse stranden en het smakelijke Griekse eten geeft een uitstekend vakantiegevoel. Er zijn een hoop toeristen, maar dit heb je nu eenmaal op vakantie. In de maand oktober is echt heel erg warm, meestal 33 graden. Het is dus de uitgelegen locatie om in de zon te zitten!

Hurghada

Ook dit is een badplaats die ligt aan de Rode zee, er zijn er nu eenmaal een hoop langs de kust. Het enige verschil tussen de verschillende plaatsen is dat deze plaats toch wel erg luxe is. Je moet dan denken aan de grootste hotels, de mooie diners en de mega clubs. Dit is dus voor de mensen die houden van een plekje waar het rustig is, zo kun je toch nog een beetje rustig de vakantie doorkomen. Meestal wordt het in oktober 32 graden, af en toe een frisse duik nemen is dus wel een goed idee.

Gambia

In Gambia is het in de maand oktober van alle plaatsen het warmst, ideaal weer voor de mensen die echt fan zijn van het zonnetje. Normaal gesproken wordt op een dag 34 graden, sommige dagen loopt dit nog verder op. Langs de kust vind je veel resorts en hotels, hier heb je alles wat je maar nodig hebt voor een ontzettend ontspannende vakantie. Zo kun je hier vaak onbeperkt dineren en drinken, zwemmen en gebruik maken van verschillende faciliteiten. De beste plek voor een vakantie in de zon in oktober!