Skip to main content

Waar schijnt de zon in december

In de maand december is het in Nederland ontzettend koud. De sneeuw ligt nog op de daken en de meeste mensen blijven met die koude temperatuur toch liever binnen zitten. Maar het is natuurlijk niet overal op de wereld koud en nat in de maand december. In dit artikel hebben we voor jou de toplocaties op een rijtje gezet waar je heen kunt in december, hier schijnt de zon in die periode wel.

Curaçao

Curaçao is één van de plekken waar de zon wel schijnt in december. Het is er dan in die maand ook ongeveer 31 graden gemiddeld, perfect weer om aan het strand te liggen. Dit is heel handig voor Curaçao, ze krijgen in deze maand veel Nederlanders op bezoek die toch een beetje zon willen hebben. Je kunt natuurlijk ook Sinterklaas hier vieren, dit is een feest wat ook hier gewoon voorkomt.

Kaapverdië

De eilanden bij Kaapverdië zijn ook een uitstekende keuze om de wintermaanden op door te brengen. Het is hier iets minder warm dan op Curaçao, maar 25 graden is nu niet bepaald fris voor Nederlandse begrippen. Deze eilanden hebben hagelwitte stranden, warm zeewater en veel strandtentjes. Het is echt een plek waar je in de Kerstvakantie even kunt ontspannen, zo kun je er hierna weer tegen aan.

Sri Lanka

Dit land ligt dan weer net even aan de andere kant van de wereld, maar het is wel een land waar de zon volop schijnt in de maand december. Dit land heeft in december een gemiddelde temperatuur van om en nabij de 30 graden, perfect weer om bij te gaan zwemmen. Waar schijnt de zon in december dus? Nou in ieder geval hier op Sri Lanka!

Miami

Miami is één van de mooiste steden van Amerika. Het strand en de vele grote gebouwen zorgen er voor dat het er echt zo uitziet als in de film. Misschien ken je Baywatch wel, als je op het strand loop dan is het net alsof je zo in de serie gekropen bent. Mocht je dan toch een keer naar Amerika gaan dan moet je zeker Miami bezoeken, in december is het er ook nog eens 25 graden gemiddeld.

Aruba

Aruba is ook al een prachtig eiland, het lijkt een beetje op Curaçao. Het is er alleen net iets groter, er zijn dus meer dorpjes te vinden en het ziet er nog net even iets meer tropisch uit. Zo kun je hier zonder problemen gaan snorkelen. In december is het 26 graden op het heetst van de dag, niet te warm maar zeker ook niet te koud.

Phuket

Phuket is een van de meest populaire gebieden in Thailand. Thailand is een land met een ontzettend rijke cultuur, je kunt hier echt het beste de Aziatische mensen en gebruiken leren kennen. Ook heb je heerlijk eten langs te weg, zo kun je heerlijke Tom ka soep eten bij een van de tentjes die je overal wel ziet staan. In de maand december is het 31 graden, neem die zonnebrand dus maar mee.