Skip to main content

Waar schijnt de zon in februari

De zon die komt al iets meer door in de maand februari, maar je kunt nu ook nog niet echt spreken van lekker weer. Het komt niet vaak voor dat deze maand bekend staat als een droge maand, vaak is het toch een beetje een natte bende. Veel mensen willen er in deze maand dan ook wel eens op uit. Maar waar schijnt de zon in februari dan? Dat hebben we voor jou uitgezocht, hier het lijstje met de locaties waar de zon wél schijnt in februari. Zo weet jij waar je heen kunt gaan tijdens deze natte periode van het jaar.

Hurghada

Deze stad aan de Rode Zee is al jaren een van de plekken waar je een groot aantal resorts kunt vinden. Ieder jaar vertrekken er weer honderden mensen naar deze stad in Egypte om te zwemmen, genieten en te ontspannen. De Rode Zee staat bekend om haar prachtige koraal, je kunt hier dan ook geweldig duiken. In de maand februari is het hier meestal 29 graden, gewoon geweldig weer om een frisse duik te nemen!

Albufeira

Deze stad die ligt iets dichter bij huis, hier is het alleen wel lekker weer in de maand februari. Meestal is het hier 20 graden, maar in sommige gevallen kan dit nog wel eens een stuk hoger uitpakken. Je kunt in Albufeira prima uitgaan, het is dan ook niet voor niets echt een jongerenstad. Ook kun je hier heerlijk zwemmen, lekker eten en genieten van een cocktail aan een van de vele strandtentjes.

Cancun

Cancun is een stad in Mexico, in deze stad zal je vele resorts en hotels vinden. Ieder jaar komen er veel mensen naar deze stad om even tot rust te komen. Je kunt dit het beste doen in de maand februari, het is er dan ongeveer 29 graden. Zo kun je toch nog een kleurtje krijgen in de natte maanden van het jaar. Je collega’s op het werk zullen versteld staan van je bruine snoet!

Aruba

Aruba is ook al zo’n mooie plek om heen te gaan. Dit eiland heeft alles om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Zo kun je hier heerlijk eten, er is genoeg zee om in te zwemmen en je kunt er ook nog eens van die verschrikkelijk lekkere smoothies drinken op het strand. In de maand februari is het 28 graden, de perfecte temperatuur voor een zon en zee vakantie.

Madeira

Dit eiland in de buurt van Portugal ziet erg bijzonder pittoresk uit. Je vindt er veel kleine huisjes, deze kun je bijvoorbeeld ook huren voor een weekje. De zon schijnt veel in februari, het is er alleen wel iets koeler dan in de bovenstaande plaatsen. Op Madeira is het in deze periode van het jaar ongeveer 21 graden, een temperatuur die gelijk staat aan een warme lente dag. Zeker een aanrader als je er even op uit wilt gaan!