Skip to main content

Waar schijnt de zon in januari

In de maand januari is het nu niet bepaald lekker weer in Nederland. Meestal heb je dan toch vaak regen, de dagen zijn nat en het zonnetje wilt ook nog niet echt doorkomen. Veel mensen vragen zich af: “Waar schijnt de zon in januari nu eigenlijk?”. Dit hebben we voor jou uitgezocht, hier vind je dus een overzicht met de locaties waar de zon het meest schijnt in de maand januari.

Jamaica

De meeste mensen kennen Jamaica van de reggae muziek en de cannabis, maar dit is toch wel een beetje een vertekend beeld. Jamaica is inderdaad het land van Bob Marley, maar het is ook het land waar je enkele prachtige stranden kunt vinden. Ook is er veel natuur op het eiland, zo kun je altijd eens op ontdekkingstocht gaan door een van de vele bossen. Kortom, Jamaica is echt een eiland waar je de perfecte tropische ervaring zal krijgen. In de maand januari is het hier heerlijk warm, ongeveer 29 graden op het heetst van de dag.

Gambia

Gambia is niet per se een land waar veel mensen op vakantie gaan. Dit is best wel zonde, in de maand januari is het hier namelijk heerlijk warm. Met 32 graden is dit een van de plekken waar jij de maand januari het beste kunt doorbrengen. Er zijn genoeg resorts te vinden aan de kust, het enige wat je dus maar hoeft te doen is achterover leunen en genieten.

Tenerife

Dit eiland is al jaren een ontzettend populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Ieder jaar gaan er weer duizenden mensen naar dit prachtige Canarische eiland toe. Je kunt hier heerlijk zwemmen in een van de vele inhammen, ook is het een perfecte plek om te gaan snorkelen. De zee zit vol met de meest bijzondere soorten vis, ook is er nog een hoop onbeschadigd koraal te vinden. Tip: als je gaat, ga dan in de maand januari. Het is er dan gemiddeld 31 graden.

Dubai

Dit is toch wel een van de meest aparte en bijzondere plekken op heel de wereld. Dubai is het land met het hoogste gebouw ter wereld, het duurt gewoon enkele minuten voor je boven bent met de lift in deze immense toren. Ook is het hier altijd lekker warm, in de maand januari is het meestal 25 graden. Je kunt niet naar zee, maar er zijn wel genoeg zwembaden waar je even een frisse duik kunt nemen.

Malediven

De Malediven is een gebied wat er uitziet als een ansichtkaart, de eilanden en de palmbomen geven het echt een tropisch aanzicht. In de eerste maand van het jaar is het hier meestal 28 graden, een heerlijke temperatuur om te ontspannen. Je kunt hier op het strand helemaal tot rust komen met een cocktail in je ene hand en een boekje in de ander.