Skip to main content

Waar schijnt de zon in mei

Meestal is het wel lekker weer in Nederland in de maand mei. Alleen veel mensen vinden het toch nog wel fijn om er op uit te gaan in de Meivakantie. Dit is natuurlijk logisch, je hebt het Nederlandse landschap natuurlijk ook wel gezien na een tijdje.  Maar waar schijnt de zon in mei dan eigenlijk? Waar kun je nu het beste heen gaan? Lees snel verder om daar achter te komen!

Cyprus

Cyprus is een van de plekken waar het in mei ontzettend lekker weer is. Meestal is het toch wel zo’n 29 graden, net even iets warmer dan in Nederland. Je kunt op Cyprus perfect aan het strand zitten, zo kun je een beetje pootje baden terwijl je van een cocktail drinkt. Het is het ideale vakantieoord, niet voor niets dat er zoveel mensen op vakantie komen.  Als je van zee en strand houdt dan is dit echt de place to be.

Zakynthos

Dit Griekse eiland is iets minder bekend dan de andere eilanden die in de buurt liggen, dan moet je denken aan Kos of Kreta. Het voordeel van het feit dat het nog niet zo bekend is, is dat het heerlijk rustig is. Hier vind je niet dat massa toerisme, het is nog echt een Grieks eilandje. In mei is het hier meestal 25 graden, lekker warm dus.  Er zijn vele plekken waar je heerlijk kunt eten. Om de dag in stijl af te sluiten kun je ouzo drinken bij een van de vele strandtenten die je er kunt vinden.

Jamaica

Jamaica is een land wat voornamelijk bekend is geworden door Bob Marley, als je hier rondloopt dan zie je deze held keer op keer weer terug. Je kunt in Jamaica veel meer dan Bob Marley souvenirs kopen, zo is het water in de zee heerlijk warm. Dit komt door de warme stroom die om de zoveel tijd langs komt aan de kust, hierdoor kun je dus perfect gaan zwemmen. In de maand mei is het aardig warm, op een dag wordt het gemiddeld 29 graden.

Samos

Weer zo’ Grieks eiland, Samos is ook al een plek waar genieten een zekerheid is. Er zijn veel kleine strandjes te vinden, hierdoor is het meestal heerlijk rustig. Zo heb je even geen herrie om je heen, dit zorgt er voor dat je even alles van je af kunt zetten. Er is niet ontzettend veel te doen op het eiland zelf. Maar dat is helemaal niet erg, de prachtige natuur maakt dit namelijk meer dan goed.

Side

Ook in Turkije is het nu niet bepaald koud in mei, de temperatuur komt meestal niet onder de 25 graden in deze maand. Side is echt een toeristenoord, dit zie je wel terug aan alle restaurants en resorts. Als je dus houdt van een beetje in de zon liggen, af en toe een duik nemen en lekker eten dan moet je hier zeker eens heen gaan. Je zult volkomen uitgerust terugkomen in Nederland.