Skip to main content

Waar schijnt de zon in november

In november is het vaak niet echt heel mooi weer in Nederland. Meestal is het een beetje regenachtig met hier en daar zelfs een avondje vorst. Steeds meer mensen willen er dan ook op uit in deze koude periode van het jaar. De vraag is alleen, waar moet je dan heen?  Waar schijnt de zon in november? Om daar achter te komen moet je eens kijken naar het onderstaande lijstje, dit zijn de plekken waar het in deze periode van het jaar nog wel warm is.

Bonaire

Bonaire is een eiland wat behoort tot het Koninkrijk der Nederlander, al zou je dat niet zeggen als je hier bent. Mensen van over heel de wereld komen ieder jaar weer naar Bonaire om te genieten van de zee en van de zon. Er is een hoop te doen aan activiteiten op het eiland, zo kun je een boottocht maken. Maar als je liever heel de dag aan het strand zit dan kan dat ook natuurlijk, in november is het gemiddeld 33 graden.

Sri Lanka

Dit land ligt weer helemaal aan de andere kant van de aardbol, het is echter wel een land waar de zon volop schijnt in de maand november. Het is hier in Sri Lanka in november ongeveer 30 graden op het heetste van de dag, perfect weer om bij te gaan pootje baden in zee. Waar schijnt de zon in november? Nou, zeker wel in Sri Lanka!

Gran canaria

Dit is ook al zo’n mooi eilandje in de Atlantische oceaan. Op Gran canaria heb je erg veel resorts, hier verblijven dan ook de meeste toeristen. Maar het is ook mogelijk om een huisje te huren, zo heb je net even iets meer ruimte. Het is in november 24 graden, niet te warm dus. Zo hoef je in ieder geval niet naar binnen te gaan op het heetst van de dag, je kunt gewoon heel de dag op het water blijven dobberen.

Malediven

De Malediven is een gebied wat echt een tropisch uiterlijk heeft, de eilanden en de palmbomen zorgen er echt voor dat het een waar plaatje is. In de maand november is het hier meestal 31 graden, eigenlijk perfect om bij te gaan zwemmen. Je kunt hier op het strand helemaal ontspannen met een cocktail in je ene hand en een boekje in de andere hand.

Dubai

Dit is misschien wel het meest bijzondere land op heel de wereld. Dubai is het land met de hoogste wolkenkrabber ter wereld, het duurt vrij lang voordat je boven bent bij deze ontzettend grote toren. Ook is het hier altijd perfect weer, in de maand november wordt het om en nabij de 33 graden gemiddeld. Je kunt niet echt makkelijk naar zee, maar er zijn wel genoeg zwemparadijzen en wellness resorts waar je even een frisse duik kunt nemen.

Phuket

Phuket is een van de meest bezochte gebieden in Thailand. Thailand is een land met een erg rijke cultuur, je kunt hier echt het beste de Thaise mensen en gebruiken en gewoontes leren kennen. Ook kun je heerlijk eten bij de vele tentjes, zo kun je heerlijke Tom ka soep eten langs vrijwel ieder eetcafé in de stad. In de maand november is het hier gemiddeld 31 graden, zonnebrand is dus geen overbodige luxe.