Skip to main content

Waar schijnt de zon in september

In september beginnen de temperaturen in Nederland toch wel weer een beetje af te nemen. Het gevolg is dan ook dat veel mensen verlangen naar een vakantie, ze willen weer lekker in het zonnetje kunnen zitten. Waar moet je dan alleen heen, waar schijnt de zon in september? Dat hebben we voor jou uitgezocht, hier zijn de locaties waar de zon schijnt in september, zo weet je precies waar je heen kunt gaan.

Samos

Een perfect Grieks eiland, Samos is een plek waar genieten een zekerheid is. Er zijn ontzettend veel kleine strandjes die je kunt bezoeken, meestal is het hier aardig rustig in september. Zo heb je even geen herrie en geroezemoes om je heen, dit zorgt er voor dat je even alle stress kunt lozen. Er is niet super veel te doen aan activiteiten op het eiland zelf. Maar dit mag de pret niet bederven, de prachtige natuur maakt dit tekort namelijk wel weer goed. In september is het hier meestal een graad of 32, heerlijk warm dus.

Costa del sol

Deze ontzettend mooie plek aan de Spaanse kutst is ieder jaar weer een enorm populaire vakantiebestemming onder de mensen uit Nederland. Dit komt voornamelijk door het feit dat je er heerlijk kan zwemmen. Daarnaast is er een hoop wat je kunt doen in de omgeving. Zo is er elke zaterdag ochtend markt, altijd leuk om eens langs te gaan. Daarnaast kun je natuurlijk heel vlot bij het strand komen, zo kun je even snel afkoelen via een frisse duik. Wist je dat het hier in september ongeveer 28 graden is? Perfect vakantie weer!

La Palma

La Palma is een ontzettend mooi eiland in de buurt van de Canarische eilanden. Het is een van de eilanden die bekend staat om haar mooie natuur, hier kun je dan ook echt goed tot rust komen. Het is over het algemeen vrij rustig in september, dit is alleen maar prettig. Je vindt er geen mega steden en de aantallen toeristen zijn gering. Zeker een aanrader voor degene die van een beetje rust houdt voor in de vakantie. Een andere reden om er heen te gaan, in september is het meestal 29 graden overdag.

Cyprus

Cyprus is één van de plekken waar het in september heerlijk lekker warm is. Meestal is het overdag een graad of 29, dat is wel even iets meer dan de temperatuur in Nederland. Je kunt op Cyprus zonder problemen luieren aan het strand, zo kun je een beetje pootje baden terwijl je heerlijk met je gezicht in het zonnetje zit.  Het is de ideale vakantie bestemming, niet voor niets dat er zoveel toeristen op vakantie komen.  Als je van zee, strand en genieten houdt dan is dit echt de plek waar je moet zijn.

Madeira

Dit eiland in de zee bij Portugal heeft een bijzondere uitstraling. Je vindt er enorm veel kleine vakantiehuisjes, deze kun je bijvoorbeeld ook huren voor een weekje of voor een par dagen. De zon schijnt fel in september, maar door de wind van zee voelt het iets minder warm. Op Madeira is het in deze periode van het jaar meestal 27 graden, een temperatuur die zorgt voor het perfecte vakantie weer. Je kunt hier echt de cultuur van Portugal opdoen!