Skip to main content

Een heerlijke zonvakantie in Luxor

Wij hebben de zonnigste trips voor je uitgezocht!

Zonvakantie Luxor

Deze keer geen badplaats, maar Luxor is nog wel altijd een ontzettend bijzondere plek om jouw vakantie in Egypte in door te brengen. Luxor ligt dus in het noorden van Afrika, precies in het midden van Egypte. Het is een stad gelegen aan de rivier de Nijl, deze zie je dan ook langs de stad stromen. Deze rivier is eigenlijk al reden genoeg om hier heen te komen. Het is heel bijzonder om begroeiing te zien in zo’n droog gebied. In het stadje kun je een bezoekje brengen aan de Tempel van Mut. Door de oude ruïnes krijg je nog een mooi beeld van de oude stad.

Het weer is er ook nog eens super, je hebt dan ook echt Afrikaanse temperaturen. Het voordeel is wel dat je aan het water van de rivier zit, hierdoor koelt het iets af. Maar een temperatuur van 33 graden per dag is nog niet bepaald koud te noemen! Als je gaat shoppen in de winkelstraten of op de kleine marktjes dan moet je even wisselen, ze betalen hier met de Egyptische pond. Veel plezier in dit Egyptische paradijsje!

Deze badplaats in het noorden van Afrika, Egypte om precies te zijn, krijgt ieder jaar weer veel toeristen die langskomen om te genieten. Mensen van over heel de wereld komen hier om te badderen en om in de zon te liggen. Er zijn dan ook veel resorts aan zee te vinden waar alles voor je geregeld wordt, hierdoor kun je perfect ontspannen. Mocht je nu in maart naar Marsa Alam toe willen dan is dat zeker een goede keuze, het is er dan namelijk gemiddeld 27 graden.

Uitgelichte activiteiten

Plekken in Luxor

Bekijken op tripadvisor

Plekken in Luxor

Bekijken op tripadvisor

Plekken in Luxor

Bekijken op tripadvisor

Plekken in Luxor

Bekijken op tripadvisor