Skip to main content

Waar is het warm in januari?

De meeste mensen zijn in januari al enige tijd weer bezig op de werkvloer, je hebt de Kerstvakantie al een tijdje geleden afgesloten. Maar misschien heb jij dit jaar wel een ietwat afwijkend rooster, misschien ga jij dit jaar pas later weg naar het buitenland. Dat kan natuurlijk, de maand januari is dan ook de beste maand om toch nog toe te komen vakantie vol zon en ontspanning. De vraag die dan overblijft is waar moet je dan heen gaan? Dit hebben we helemaal voor jou opgezocht, hier zijn de plekken waar je prima een perfecte zonvakantie in januari kan hebben.

Bonaire

Bonaire is een prachtig eiland in de Caribische zee, het is een land van de Nederlandse staat. Je vindt er dan ook veel Nederlandse toeristen die over het eiland verspreid zijn. Bonaire heeft een schitterende cultuur, de mensen hebben een passie voor het toerisme, het eiland is gewoon schitterend om te aanschouwen. Je kunt hier dan ook zonder problemen voor kiezen voor een vakantie waarin zon toch wel aanwezig is. Op het heetst van de dag wordt het ongeveer een graad of 32, dat is toch wel een temperatuur die heerlijk is om bij te gaan zwemmen. Op het eiland zijn vele activiteiten te beleven, maar als je het leuker vindt kun je natuurlijk ook gewoon heel de dag gaan zwemmen aan het strand.

Tenerife

Tenerife is qua omvang het grootst in het Canarische gebied, je ziet dit wel terug aan de vele hotels, resorts en toeristen Zo hoef je hier niets te doen, alles wordt voor je gedaan in een van de vele all inclusive hotels langs de kust. Als dat nog niet genoeg was is het ook nog 31 graden in de maand januari. Zo kun je dus een beetje badderen en zonnen, voor de rest hoef je niets te doen. De ideale plek voor een zonvakantie in de maand januari.

Phuket

Thailand klinkt misschien een beetje onbekend, het is immers zo ver weg. Echter is Phuket een ontzettend leuke plaats om te bezoeken. In Phuket vind je veel toeristische plekken van de ansichtkaarten, denk maar aan de diverse religieuze tempels en andere bouwwerken. Het is dan ook de perfecte plek om met de Thaise cultuur in aanraking te komen. Ook kun je super lekker eten in Thailand, het is een van de lekkerste keukens ter wereld. Als je van zon houdt dan zit je hier helemaal goed want het is in de middag namelijk 31 graden.

Lanzarote

Dit eiland is een eiland waar mensen komen de ontspanning en de stilte. Je vindt hier nergens grote aantallen toeristen, je kunt dus zonder al te veel mensen heerlijk heel de dag doen wat je zelf wilt De temperatuur op dit eiland is in de maand januari al snel 18 graden, maar als je uit de wind zit dan lijkt het alsof dit aantal hoger is. Je kunt er ontzettend lekker eten en het landschap is ook nog eens prachtig.  Hier kun je toch nog een beetje ontspannen, de zon opzoeken in de eerste maand van het jaar!