Skip to main content

Waar schijnt de zon in augustus

De maand augustus is bij ons een maand waarin de zon volop schijnt, afhankelijk van het jaar dan natuurlijk. Het is ook de maand waarin veel mensen op vakantie zijn of nog op vakantie moeten gaan. Niet iedereen weet waar hij of zij dit jaar heen moet, dit is helemaal niet zo erg. We hebben het voor jou makkelijk gemaakt, hier zie je een overzicht van de locaties waar de zon nog meer schijnt in augustus.

Curaçao

Curaçao is één van de locaties waar de zon nog meer schijnt in de maand augustus. Het is er dan in die maand ook ongeveer 32 graden overdag, geweldig weer om aan het strand te liggen. Dit is heel prettig voor Curaçao, ze krijgen in deze periode van het jaar veel Nederlandse vakantiegangers op bezoek die ook een beetje zon willen hebben. Het is een perfecte plek om de zomer op door te brengen, mede door het feit dat er vele hotels te vinden zijn. Hier hebben ze alles wat je maar nodig hebt, zo hoef je zelf niet veel te doen.

Zakynthos

Dit Griekse eilandje is iets minder bekend dan de andere plekken die in de omgeving liggen, dan moet je denken aan bijvoorbeeld Kos of Kreta. Het voordeel van deze vooralsnog onbekendheid is dat het super rustig is. Hier vind je niet het massa toerisme, het is nog echt een Grieks eilandje met de Griekse cultuur vol in de bloei. In augustus is het hier ongeveer 33 graden, ontzettend warm dus.  Er zijn vele plekken waar je prima kunt eten. Om de dag goed af te sluiten kun je traditionele drank ouzo drinken bij een van de vele cafeetjes die je kunt vinden aan het strand.

Mallorca

Dit eiland is ook wel bekend geworden als een echt uitgaansparadijs. Dit klopt deels, er zijn inderdaad een hoop kroegen te vinden voor de jeugd. In de zomer is het voor hen gewoonweg super, zij kunnen door met feesten tot in de late uurtjes. Maar buiten het hoogseizoen, bijvoorbeeld in de maand april, is het juist heerlijk rustig op Mallorca. Het is dan echt een eiland waar veel mensen verblijven om tot rust te komen. Meestal is het in die periode 21 graden, niet ontzettend warm maar toch nog altijd beter dan het Nederlandse weer.

Jamaica

De meeste mensen kennen het land Jamaica van de reggae muziek en de wiet, maar dit is toch wel een verkeerd beeld. Jamaica is inderdaad het land waar Bob Marley vandaan komt. Maar het is ook het land waar je een paar ontzettend mooie stranden kunt vinden. Ook is er veel groen en natuur te vinden op het eiland, zo kun je altijd eens een wandeling maken door een van de vele bossen. Jamaica is echt een plek waar je de ideale tropische ervaring zal krijgen. In de maand augustus is het heerlijk warm, meestal 33 graden op een gemiddelde dag