Skip to main content

Waar schijnt de zon in juni

In juni is het natuurlijk ontzettend lekker weer in Nederland, maar niet iedereen heeft zin om hier te blijven in de vakantie. Mensen willen er ook wel eens op uit, ergens anders heen. De vraag is alleen, waar moet je dan heen? Sterker nog, waar schijnt de zon in juni nog meer? Dit hebben we voor jou even opgezocht, hieronder vind je alle landen en plekken waar er genoeg zon is in de maand juni.

Costa del Sol

Deze prachtige plek in Spanje is ieder jaar weer een ontzettend populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Je kunt er heerlijk zwemmen en er is een hoop wat je kunt doen in de omgeving. Zo is er iedere zaterdag markt in de steden rond de kust, altijd leuk om deze eens te bezoeken. Daarnaast kun je natuurlijk heel snel bij het strand komen, zo kun je even een frisse duik nemen. Wist je dat het hier in juni meestal 30 graden is? Super lekker warm dus!

Samos

Dit Griekse eiland heeft iets minder naamsbekendheid dan andere eilanden uit de buurt. De meeste mensen kiezen voor Kreta, maar Samos is ook echt ene bezoekje waard. Je kunt hier zonder problemen de Griekse cultuur opdoen, neem bijvoorbeeld een glaasje Ouzo terwijl je met je voetjes in het water zit. Ook hier is het heerlijk warm in juni, overdag wordt het ongeveer 31 graden. Zonnebrand is dus een aanrader.

Azoren

De Azoren eilanden liggen in de buurt van Portugal. Het mooie van deze eilanden is dat je nog echt de Portugese cultuur kunt zien, de eilanden zijn nog niet overspoeld met toeristen. Hierdoor krijgt het geheel een erg authentieke uitstraling, leuk voor de ware cultuur liefhebbers onder ons. Uiteraard is het hier mogelijk om te zwemmen, je bent immers omringt met zee. Door de zeewind is het iets frisser, meestal wordt het op een dag 22 graden. Maar dit is nog altijd meer dan de temperatuur bij ons in juni.

Sicilië

Veel mensen kennen Sicilië van de Godfather films, maar het eiland heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen nostalgie. Op Sicilië zijn er een hoop leuke steden te vinden, hier is er altijd wel iets te beleven. Vaak kun je hier heerlijk eten, de Italiaanse keuken is niet voor niets een van de beste keukens ter wereld.

Malaga

Dit is dan wel geen eiland, het is wel een plek waar de zon schijnt in juni. Malaga is één van de grootste steden in Spanje, de op vijf na grootste om precies te zijn. In het centrum van de stad is er een hoop te doen. Zo kun je hier prima winkelen in de vele winkelstraten, je kunt heerlijk eten in de restaurantjes en er zijn genoeg terrasjes waar je een borreltje kunt gaan drinken. Meestal is het hier toch wel snel 25 graden, perfect weer dus om lekker de stad in te gaan!