Skip to main content

Waar schijnt de zon in oktober

De meeste mensen gaan in de zomervakantie op reis naar een of ander ver land, maar er zijn ook een hoop mensen die er voor kiezen om pas later op vakantie te gaan. Zo zien we dat een hoop mensen in oktober pas de koffers in gaan pakken, het is dan tenslotte in Nederland niet bepaald lekker weer. Waar schijnt de zon in oktober vraag je je misschien af? Hieronder vind je een overzicht met de beste locaties waar de zon volop aanwezig is!

Hurghada

Deze stad ligt aan de Rode Zee, het is al jaren een van de plekken waar je een groot aantal resorts tegen kunt komen. Ieder jaar vertrekken er weer vele toeristen naar deze plaats in Egypte om te badderen, zonnen en te genieten. De Rode Zee staat bekend om de prachtige koraalgebieden, je kunt hier dan ook geweldig snorkelen. In de maand oktober is het hier ongeveer 30 graden, gewoon heerlijk weer om een verfrissende duik te nemen!

Rhodos

Dit is Griekse eilandje ligt vrij niet zo heel ver weg, het voordeel hiervan is dat je niet erg lang hoeft te reizen. Op Rhodos kun je helemaal ontspannen, de vele stranden en het lekkere eten zorgt voor een perfect vakantieoord. Het is er wel druk door het toerisme, maar dit is bij vrijwel ieder Grieks vakantie eiland zo. In de maand oktober is het ontzettend warm, meestal 31 graden overdag. Al met al zorgt dit alles voor de perfecte locatie om vakantie te houden!

El Gouna

Dit is ook een stad aan de Rode Zee, hij lijkt dan ook wel een beetje op Hurghada. Het enige verschil tussen beide plaatsen is dat El Gouna over het algemeen iets luxer is. Je moet dan denken aan de wat grotere hotels, de chiquere restaurants en de bekendere clubs. Dit is dus voor de mensen die houden van een rustig plekje, er zijn veel minder mensen dan in andere Egyptische badplaatsen. Meestal wordt het in oktober 32 graden, af en toe een frisse duik nemen is dus wel nodig.

Tenerife

Deze vakantiebestemming is al jaren een ontzettend populaire plek onder de Nederlanders. Ieder jaar gaan er vele Nederlanders en andere reizigers op weg naar dit prachtige Canarische eiland. Je kunt hier perfect zwemmen bij een van de vele strandjes langs de kust, ook is het een perfecte plek om te gaan duiken. De zee zit vol met de meest speciale soorten zeedieren, ook is er nog een groot koraalgebied te vinden. Aanrader: als je gaat, ga dan in de maand oktober. Het is er dan ongeveer 31 graden gemiddeld.

Gambia

In Gambia is het in de maand oktober echt super warm, perfect weer voor de ware zon liefhebbers onder ons. Normaal gesproken wordt het overdag 34 graden, in sommige gevallen loopt dit nog wel eens verder op. Er zijn vele hotels en resorts langs de kust te vinden, hier heb je alles wat je maar nodig hebt voor een geslaagde vakantie. Zo kun je hier vaak onbeperkt eten en drinken, heerlijk zwemmen en gebruik maken van allerlei faciliteiten. Wat heb je nog meer nodig voor een geslaagde vakantie?